Genoptræning

Når skaden er sket og du har fået operation, så starter det hårde arbejde. Du er sikkert ivrig efter at komme i gang. Men en times genoptræning er ikke lige så sjovt som at spille fodbold eller håndbold i tre timer. Det kræver struktur og disciplin at komme tilbage til fællesskabet og fuld bevægelighed efter skaden.

Dette er en generel artikel om genoptræning. Specifik genoptræning kræver særlige instruktioner og hvert tilfælde er på sin vis unik. Derfor er der mange gode muligheder for at få hjælp og støtte til genoptræning af knæ eller andre skader i eller omkring led.

En skade i knæet

Skal du komme dig over en skade i knæet er der flere muligheder. Du kan vælge en fysioterapeut, der primært vil give dig en masse øvelser. Her skal du selv tage meget ansvar, da det er vores oplevelse, at fysioterapeuten er meget fokuseret på det generelle – og ikke er personligt optaget af motivation. Der er mange typer knæskader. De mest almindelige er:

  • Springerknæ
  • Meniskskade
  • Korsbåndsskade
  • Overbelastning af knæ skade

Genoptræning af overbelastet knæ er en delikat sag. Her handler det meget om generelle øvelser, der styrker alle dele af muskulaturen omkring knæet – uden på nogen måde at overbelaste. Kunsten her er balancegang mellem træning og hvile. Her er løbeskader en af de mest almindelige. Hvor problematikken spænder fra forkert fodtøj til forkert løbestil

meniskskade genoptræning

menisk genoptræningsøvelser

genoptræning af knæ

genoptræning af ankel

genoptræning af skulder

genoptræning knæ

forstuvet ankel genoptræning

fysiurgisk massage

fysiurgisk massør