Sund & Liv

Et sundt liv er det vi alle stræber efter. Men hvad vil det sige at have et sundt liv? Det ved de fleste i medgang for det handler om motion, mad og gode relationer til familie, venner og mand eller kone. Men livet er ikke kun medgang. Det er i den grad også personlige kriser og modgang. Især parforholdet skal holde til lidt af hvert.

Der er mange synspunkter om, hvad der skaber et godt liv. Men en sund relation til sin nærmeste familie er bestemt helt oppe i top to. Dels fordi det giver en livsglæde, men også fordi det kommer før andre problemer som god søvn og gode spisevaner. Vi har det nemlig med at sove dårligt, være trætte og stressede, når parforholdet knaser.

Den bedste parterapi styrker forholdet

I kan sammen tage valget om parterapi, mens I stadig har det godt sammen. På den måde er I proaktive. For I kan have verdens bedste forhold – der vil bare komme kriser. Så er det godt at have redskaberne inden, at forholdet får de første skår. I kommer ikke igennem et liv uden skår eller en parforholdskrise – eller to. Det gør heller ikke noget, hvis bare I kommer igennem – uden at sårene bliver for dybe. Det kan de komme til hvis I går for længe og tror, håber eller beder til at det nok bliver bedre hvis bare…

Der er ikke noget i morgen

Men tingene skal tages i opløbet. Et parforholdstjek er en god investering i dig selv – og din partner. Der er en gensidighed og forpligtelse til selv at tage ansvaret. Lære at se indad, forstå hinandens grænser – og vide at de ændrer sig. Et parhold udvikler sig konstant. Især når der kommer børn.

En lille ny – en gave for livet og hårdt for forholdet

Den største udfordring – og det største tabu

Man kan sige meget om børn. Det er en velsignelse – og en forbandelse for forholdet. Ny forskning – og gammel viden – piller myten om børn som en lykkespreder fra hinanden. Det er en krise, at få børn. Ikke krise som at det en negativ ting. Men en krise som en udfordring der skal mødes med udvikling. Det er her I erkender – eller skal arbejde med at erkende – at I ikke mere er centrum. Hverken jeres eget centrum eller hinandens centrum. Det er den lille ny. Umulig ikke at elske – 110 procent og som jeres kærlighedsliv nu skal stå i skyggen af.