Hvorfor de er vigtige, og hvordan du finder den rigtige pasform

Hvis du er nybagt mor, undrer du dig måske over, hvad al balladen om amme-bh’er går ud på. Har du virkelig brug for en særlig bh kun til at amme i? Kan du ikke bare bruge en almindelig gammel sports-bh eller en tank top i bomuld? Det korte svar er ja, du har helt sikkert brug for en amme-bh, og nej, en almindelig bh er ikke nok. Her er grunden til det.

En amme-bh er designet til at støtte dine bryster og give dig nem adgang til at amme. De fleste amme-bh’er har kopper, der kan trækkes ned, eller stropper, der kan hages op, så du nemt kan få adgang til dine bryster. Det er vigtigt, fordi det giver dig mulighed for at amme uden at skulle tage hele bh’en af, hvilket kan være svært (og tidskrævende), når du forsøger at jonglere med en lille baby, der er meget urolig. Amme-bh’er har også bredere stropper og båndstørrelser end almindelige bh’er for at give ekstra støtte.

Find den rigtige pasform

Når alt dette er sagt, er det vigtigt at finde en amme-bh, der sidder godt. En dårligt siddende amme-bh kan være ubehagelig og faktisk gøre det sværere at amme. Her er et par tips til at finde den rigtige pasform.

  • Find en amme-bh med justerbare stropper. På den måde kan du stramme eller løsne stropperne efter behov for at få en behagelig og sikker pasform.
  • Sørg for, at båndet sidder godt rundt om din brystkasse, men ikke er for stramt. Du skal kunne stikke to fingre ind under båndet, så det er behageligt.
  • Skålene skal omslutte dine bryster og støtte dem uden at presse dem fladt sammen. Der må ikke være nogen huller mellem dit bryst og skålen.
  • Endelig skal du altid sørge for at prøve en amme-bh, før du køber den! Selv om du tror, at du kender din størrelse, er det altid bedst at prøve den for at være sikker. Mange fysiske butikker har kyndige medarbejdere, som kan hjælpe dig med at finde den rigtige pasform.

Konklusion

En amme-bh er et vigtigt stykke barselstøj for enhver ammende mor. De giver ikke kun støtte og let adgang til amning, men de er også med til at gøre det mindre besværligt (og mindre synligt) at amme offentligt. Når du vælger en amme-bh, skal du altid sørge for at få den tilpasset af en professionel og kigge efter justerbare stropper, et stramt, men behageligt bånd og kopper, der omslutter dine bryster uden at presse dem fladt ned. Der findes så mange forskellige stilarter og mærker, at der helt sikkert er en perfekt amme-bh til enhver nybagt mor!