Alt du skal vide om din barsel 

Står du og skal til at gå på barsel inden længe, kan det være behjælpeligt at være opmærksom på alle de regelmenter der gør sig gældende ved afholdelse af sin barsel. I denne artikel har vi således samlet alt den fornødne viden der klæder dig godt på, og forhåbentlig stiller dig klogere på mange af de uforløste spørgsmål. Læs med. 

Alle gravide har ret til 4 ugers orlov før fødslen og herefter 14 ugers barselsorlov. Det er således op til den individuelle hvorvidt man ønsker at forlænge dette, hvorved det kan være en fordel at tage en personlig snak med sin chef for nærmere aftale omkring dette. Yderligere har fædre ligeledes ret til to ugers orlov som de skal holde i løbet af de første 14 uger efter fødslen. 

Hvor længe kan man få fuld løn under barsel? 

Et af de mest almene spørgsmål der går igen hos mange, er spørgsmålet omkring hvor længe man kan få fuld løn under barsel. Grundlæggende hedder det sig, at man som mor, har ret til fuld løn i alt 8 uger før fødsel, og alt fra 6-14 uger efter fødsel. Tilgår man borger.dk vil det være muligt at opnå en konkret indsigt i det fulde beløb, og hvor lang en periode det strækker sig over.  

Kan man gemme sin barsel? 

Med den nye barselslov er det nu muligt at udskyde sin barsel. Dette skaber en større fleksibilitet, hvorved man kan udskyde op til 32 ugers sammen med retten til barselsdagpenge. En mulighed man kan benytte sig helt op til at barnet er 9 år, hvilket kan være rart hvis man eksempelvis står som alene forældre, og ønsker en at dele den glædelige begivenhed med. 

Til dette findes der i dag heldigvis rig mulighed for online dating hvortil man kan finde en partner hvis man ønsker sex på Sjælland eller hvis man har øvrige præferencer som milf dating. Meget er muligt, og en oplagt mulighed for at finde kærligheden, og således tilbringe sin barsel i selskab med en dertilhørende ny partner. 

Kan mor og far holde barsel sammen? 

Forældre er berettiget til at holde barsel, men hvordan man ønsker at fordele ugerne er op til en selv. Dette er noget man skal gøre op internt, og heraf beslutte hvad der giver bedst mening i henhold til job og den almene hverdag. Sammenlagt har man ret til 32 ugers barselsorlov, og hvorvidt man vælger at dele den op mellem sig eller holde den fælles er en beslutning efter eget valg. Mange vælger at holde en fælles barselsorlov i de første uger efter barnets fødsel, hvorefter orloven fordeles, så man har mulighed for at strække orloven over en længere periode.