Hvad er udbytteaktier?

Har du overvejet at investerer i udbytteaktier? Men ved du måske ikke helt nok om hvad det er endnu? Så kan du med fordel læse vores indlæg her og blive klogere på hvad en udbytteaktie egentlig er.

En udbytteaktie er en aktie som du kan købe hos de fleste virksomheder og er som sådan bare ligesom en normal aktie. Der er dog nogle fordele ved denne type aktier, for som navnet siger så for du altså udbetalt udbytte en gang årligt fra virksomheden når du ejer disse aktier.

Hvor stor et beløb du for udbetalt, kommer helt and på hvor mange af de pågældende aktier du ejer, hvor godt et år firmaet har haft. Det er som regel ud fra disse to punkter som virksomheden fastsætter dit udbytte ud fra. En af de mest kendte og købte aktier i Danmark er Novo Nordisk aktier, det er også en aktie som udbetaler udbytte hvert år til dem som ejer nogle af deres aktier.

De udbetalte sidste 2,83% af deres nettosætning i udbytte, så der kan altså være nogle gode penge at tjene, ved at investerer i udbytteaktier. Udover at du ejer aktier, som forhåbligt stiger og som du senere hen kan sælge for en profit, så for du altså også udbetalt dit udbytte. Du har derfor lige pludselig to måder at tjene penge på, når du investerer i udbytteaktier.

Har du brug for mere viden om udbytteaktier og se hvilke aktier vi anbefaler du investere i? Så kan du med fordel besøge vores side aktierdk.dk, hvor vi har skrevet meget mere om de såkaldte udbytteaktier, men du kan også finde en masse information om mere end 100 forskellige aktier som vi har givet vores synspunkt på. Jeg håber du blev lidt klogere og så vil jeg bare ønske dig held og lykke med dine investeringer.