Smid kilo inden sommerferien

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Har vinteren været et par hårde måneder med alt meget usund mad og alt for lidt motion? Og er der kommet et par ekstra kilo på maven, som du gerne vil smide inden sommeren?

Her i denne artikel kommer vi med 5 gode råd til, hvordan du kan lave om på din livsstil og smide et par ekstra kilo. Det kan sagtens lade sig gøre inden sommer. 

5 gode råd til et vægttab

  1. Lev efter en plantebaseret kost

Ved en plantebaseret kost, vil du komme til at spise rigtig mange grøntsager og frugter, og slet ikke noget kød eller mejeriprodukter. Det kan være rigtig hårdt for de fleste danskere. Men det er især ved mejeriprodukter og andre forarbejdede produkter, at du indtager mange kalorier og som du endelig ikke behøver. Prøv at leve efter en plantebaseret kost i en periode og mærk hurtig en forskel. Hvis du gør det rigtigt, vil du hurtig og tydeligt kunne se et vægttab.

  1. Styrketræning og fitness øvelser

Hop en tur ned i fitness eller lav hjemmetræning, hvor du laver forskellige styrke- og fitness øvelser, der styrker kroppens muskler. Hvis du laver squat eller armbøjninger, aktivere du en stor del af kroppens muskler (mange af de store), som sætter godt gang i din fedtforbrænding. Du vil hurtigt se en forskel, hvis du laver en del styrke- og fitness øvelser om ugen. Lav gerne mavebøjninger, da det hjælper dig til at få mere stram og flad mave. Opnår du en lav fedtprocent og har stærke mavemuskler, vil du potentielt kunne opnå en sixpack.

  1. Begynd at cykle lange ture

Cykling er en fantastisk motionsform, hvor du forbrænder mange kalorier pr. kilometer sammenlignet med andre motionsformer, da du anvender de store muskler i kroppen (lårmusklerne). Det sætter gang i din forbrænding! En person med en vægt på 100 kg, der cykler cirka 30 km i normalt tempo, vil forbrænde ca. 1200 kalorier.

  1. Drik masser af vand

Du kan føle dig sulten og tænkte, at du bør nok spise noget. Men måske knurrer maven blot, fordi den mangler vand. At drikke rigeligt med vand (2 L om dagen) er med til at øge din forbrænding og mindske sulten. Brug en drikkedunk og hold øje med, hvor meget du drikker i løbet af dagen.

  1. Køb ikke ind flere gange i ugen (lav en madplan)

Husk på, at det er det, du køber ind, som du spiser derhjemme. Hjemmet skal bestå af sunde ting, når du gerne vil tabe dig. Lav en madplan og handle ikke flere gange om ugen, da det øger risikoen for, at du bliver lækkersulten når du handler og kommer til at købe usunde sager. Hvis du ikke har usunde madevare eller drikkelser i hjemmet, er forudsætningerne for at klare et vægttab større.