Disse ting kan øge risikoen for stress

Samfundet har mere fokus på sundhed en det nogensinde før har haft. Ofte forbinder vi begrebet sundhed med idéen om en kost bestående af magert kød, grøntsager og fuldkornsprodukter samt masser af motion. Sundhed handler dog om meget mere end det, og vi glemmer ofte at lægge fokus på hvor vigtigt mental sundhed er for den overordnede sundhed.  

Flere og flere danskere sygemeldes med stress, og må bukke under for det hårde pres som mange danskere føler i dagligdagen. Stress er nådesløs, og er ofte en sygdom som vænner tilbage gentagende gange når først den har fået lov til at tage fat. Den overordnede sundhed afhænger altså i høj grad af den mentale sundhed, og derfor er det vigtigt at der lægges mere fokus på hvad vi kan gøre i hverdagen for også at øge mental sundhed, i kombination med fysisk sundhed.  

Økonomisk usikkerhed og ubalance påvirker dagligdagen 

Har du nogensinde tænkt over hvor stor betydning penge har på din hverdag. Økonomisk usikkerhed og ubalance kan påvirke dig negativt og øge risikoen for stress. Derfor er det vigtigt at man økonomisk sætter sig stabilt og balanceret. På sider som jubii.dk/tjenester/laan/kviklaaan/ kan du læse mere om forskellige typer lån. Dette kan gøre dig klogere på de lån du måske allerede står med, eller på lån du måske i fremtiden har behov for at tage. 

Social mistrivsel aktiverer depressive tendenser 

Gentagende undersøgelser viser at både børn og voksne som mistrives i sociale sammenhænge, er særligt udsatte for mentale lidelser som depression og stress. Mennesker der ikke har sociale arenaer hvor de føler glæde og tryghed, udviser depressive tendenser som både kan føre til stress, depression eller angst – og ofte mere end en lidelse i kombination af hinanden. Oplever du derfor at du i en social sammenhæng ofte mistrives er det måske på tide at få lavet om på hverdagen, og få fjernet dig fra de omgivelser som ikke er positive.