Fysisk og mental sundhed er forbundet

For de fleste af os, så er vores fysiske sundhed, forbundet med vores mentale sundhed. For at få balance i hverdagen, så er det derfor vigtigt at prioritere begge dele. Men hvordan gør man det? Læs med her, for gode råd til at skabe fysisk og mental balance i en travl hverdag.  

Gode vaner og rutiner er afgørende 

Vi kender alle sammen til begrebet hverdagens trummerum, ikke bare som begreb men det at man faktisk bliver fanget i hverdagens hamsterhjul. For at undgå, at den ene dag tager den anden, mens man hele tiden føler sig på bagkant, så skal man prøve at indføre nogle gode vaner og rutiner. Det kan nemlig være med til at man får skabt større ro i hverdagen.  

Den største tidstyv i mange hjem, er skærmen. Det kan være man lige hurtig skal tjekke noget på sin telefon, og pludselig er der gået en time. For at undgå at dufte til nyhedsoverskrifter, uden at blive mæt, så kan det være en god ide at bruge en halv time, hver dag, på nyheder. På denne side finder du seneste nyt.  

Ofte så kan man føle sig presset på tid, men det behøver ikke nødvendigvis betyde at der er for lidt tid. Det kan simpelthen være at man bruger tiden lidt forkert, i forhold til at skabe mental og fysisk balance. Det at være bevidst på hvor meget man bruger skærmen, er en ting som kan være med til at skabe mere ro, en anden ting, kan være at få indført gode rutiner i forhold til træning og motion.  

Sådan kommer du i gang med effektiv hjemmetræning 

Kender du til det med at have et passivt medlemskab i et fitnesscenter? Så er du ikke alene. Vi er mange som har gode intentioner, og skyhøje ambitioner, den første uge vi er medlem af det lokale fitnesscenter, bare for at se det hele smuldre sammen i hverdagens trummerum. For at give sig selv de bedste forudsætninger, for regelmæssig træning og motion, så er det en god ide at flytte fitnesscenteret hjem i privaten.  

Her kan du købe træningsudstyr til hjemme brug, og komme i gang med effektiv træning, hjemme i din egen stue. Det eneste du har brug for, er et par håndvægte, en trænings elastik og en yoga måtte, så er du godt kørende. Hvis du mangler penge til at komme i gang med træningen, så lån penge online. Hvis du ønsker at deltage på træningshold, så kan du finde masser of online træningshold. Du kan også vælge at få en personlig træner til at give dig et træningsprogram, som du selv gennemfører derhjemme.  

Det vigtigste, er at du laver rutiner, meget gerne daglige rutiner. Når du først er kommet i gang, så vil du hurtig opdage at du slet ikke kan lade være.